Mera sport

Gunde Svans stav

Gunde Svans stav

Många har hört talas om Gunde Svans experiment med en lång stav, men få känner till historien bakom. Fotografen Bengt Kjellin och reportern Cege Berglund på Göteborgs-Posten avslöjade hemligheten före alla andra.

Hur bekämpar man dopning?

Hur bekämpar man dopning?

Hur bekämpar man doping? Kampen mot doping är alltid aktuell i samband med stora tävlingar som vinter-OS. Tommy Forsman på Riksidrottsförbundets antidopinggrupp svarade på några av våra frågor.

En resa genom vinter-OS historia

Häng med Joakim Härdner på en interaktiv resa genom de olympiska vinterspelens historia.

Från Chamonix, 1924 till Vancouver, 2010.

Bokrecensioner

Bokrecensioner

En av dem har precis slutat. Den andre borde kanske gjort det för fem år sedan. I höstas släppte de varsin självbiografi som Allez har recenserat. Möt Sir Alex Ferguson och Sven-Göran Eriksson.

Läs mer

Den ultimata sporten

Den ultimata sporten

Det som började med att pappa Martin tog med sin dotter till judoklubben har lett till tävling på elitnivå. För ett par år sedan bestämde sig Nicolina Pernheim för att det var judo hon skulle satsa på. … Läs mer

Fem filmtips inför OS

Fem filmtips inför OS

Kom i OS-stämning med Allez filmtips och återupplev gamla OS-sagor i väntan på att nya skapas. Missa inte filmatiseringen av miraklet i Lake Placid 1980, en ung Robert Redford i skidbacken och tramsmästaren Will Ferrell i konståkningsdress. Läs mer

Bollen bakom succén?

Bollen bakom succén?

En perfekt oktober följdes upp av en lika perfekt november och december. Borås Basket avslutade år 2013 med 17 raka vinster i Basketligan. Daniel Sandström hookade upp med Bolly, lagets maskot.

Wrestling — kampsport och scenkonst

Wrestling — kampsport och scenkonst

I wrestling kombinerar man kampsport med scenkonst. Tidigare kanske främst en amerikansk företeelse, men numera anordnas det wrestling-galor även i Sverige. Lady Dolores är den mystiska presidenten och ägarinnan bakom ”Wrestling GBG”.

Dansa efter domarens pipa

Dansa efter domarens pipa

Högt och lågt. Hårt och mjukt. Det är domarpipan i domarens hand som styr spelet. Men det är inte bara att blåsa hur som helst, när som helst. Det gäller att förstå sporten, kunna reglerna och åka rätt. Men det är domarpipan som är domarens främsta redskap i hans arbete.

Konsten att uppfinna en idrott

Konsten att uppfinna en idrott

I februari inleds kvalet inför innebandy-VM i Göteborg, det tionde i sportens historia. Och vad passar bättre än att jubileumsfira där allt en gång startade. Det var nämligen i Göteborg som Carl-Åke Ahlqvist för drygt … Läs mer

Plugga på inför Super Bowl

Plugga på inför Super Bowl

Den 2 februari är det dags för ett gigantiskt evenemang som kanske inte uppmärksammas så mycket i Sverige, nämligen finalen i amerikanska fotbollsligan NFL: Super Bowl. Vi pratade med Mattias Olsson från nflsupporter.se för att få några tips inför finalen.

Comments are closed